Akyaka‘da bir vatandaş kış sofralarının olmazsa olmazı kazlarını itinayla besliyor.
Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Şahnalar köyünde yaşayan Yener Özdemir, her gün kazlarını büyük bir ihtimamla beslerken, bu işi yalnızca geçim kaynağı olarak değil, bir hayat üslubu olarak sürdürüyor.
Sabahın erken saatlerinde başlayan mesaisinde kazlarının bakımını ihmal etmeyen Özdemir, hayvanlarına adeta çocukları üzere davranıyor. Kars’ın meşhur kaz etinin en kaliteli halde sofralara ulaşması için titizlikle çalışan Özdemir, bu geleneği yaşatmaya kararlı.
Kazların bölge iktisadı ve kültürü için kıymetli bir yere sahip olduğunu belirten Özdemir, “Kaz yetiştiriciliği hem geçim kaynağımız hem de kültürümüzün bir modülü. Her gün birebir ihtimamla ilgileniyorum, zira onların sıhhati bizim için her şey demek,” dedi.
Şahnalar köyünde misal birçok üreticiyle birlikte kaz yetiştiriciliğini sürdüren Özdemir, bu geleneğin genç kuşaklar tarafından da benimsenmesini umut ediyor. – KARS
More Stories
Ardahan’da Yıldırım, 5 İneği Ele Geçirdi
Ardahan’da yıldırım isabet eden 3 büyükbaş hayvan telef oldu
Kars’ın Sarıkamış İlçesi, Yaban Kuşlarına Konut Sahipliği Yapıyor