Ağustos 26, 2025

Kars’ın Vazgeçilmez Düğün Aşçısı: Gürbüz Yaprak

78 yaşındaki Gürbüz Yaprak, Kars'ın Akyaka ilçesinde 30 yıldır düğün yemekleri hazırlayarak yöre halkının en keyifli günlerine lezzet katıyor. Bilhassa haşlama et ve pilav ile tanınan Yaprak, yemeklerinin sırrını sevgi ve emekte buluyor.

Kars’ta yaşayan 78 yaşındaki Gürbüz Yaprak, tam 30 yıldır düğünlerin vazgeçilmezi olan düğün yemeklerini hazırlayarak yöre halkının en keyifli günlerine lezzet katıyor.

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Sulakbahçe köyünde yaşayan Gürbüz Yaprak, gençliğinden bu yana devam ettirdiği mesleğiyle tanınıyor. 30 yılı aşkın müddettir yörenin en çok tercih edilen aşçısı olan Yaprak, yalnızca bir aşçı değil, tıpkı vakitte yöresel lezzetlerin de adeta bir koruyucusu. En çok tercih edilen yemeği, yanında yufka ve salatayla servis edilen haşlama et ve pilav.

Her bir düğün yemeğinin itinayla hazırlandığını söz eden Gürbüz Yaprak, yemeğin lezzetinin sırrının, içine katılan sevgi ve emek olduğunu belirtiyor. Yaprak, “Akyaka ve tüm köylerinde düğün yemeklerini ben yapıyorum. Ağaç ateşiyle yapıyorum. Çok hoş ve çok lezzetli oluyor” dedi.

Öte yandan düğün sahipleri de Yaprak’ın hazırladığı yemeklerin hem lezzetli hem de doyurucu olduğunu ve bu nedenle düğünlerinde diğer bir aşçı arayışına girmediklerini dile getiriyor.

Sulakbahçe köyü ve etrafında, Gürbüz Yaprak’ın kazandan çıkan lezzetleri, yıllardır düğünlerin ve özel günlerin unutulmaz bir kesimi olmaya devam ediyor. Yaprak, 30 yıllık deneyimiyle yalnızca yemek pişirmiyor, birebir vakitte yüzlerce ailenin mutluluğuna da ortak oluyor. – KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

About The Author

süratbet
süratbet giriş